Ovo su najbizarnije stvari koje postoje samo u Japanu

Od kafića za “dremanje” pa sve do dečka za iznajmljivanje, žene u Japanu trenutno predstavljaju interesantnu metu za mnoge nove bizarne ideje i poslovne poduhvate. 1. Kafei sa batlerom – Žene u ovim kafićima imaju priliku da se prema njima ophode kao prema princezama.

Ovi kafići sa batlerima dozvoljavaju ženama da ih uslužuje svojersni princ na belom konju u ambijentu koji podseća na zamak.2. Bar za žensku masturbaciju – “Love Joule” je “ljubavni i seksualni” bar posvećen samo ženama koji im pruža mesto na kojem mogu da se opuste i tračare uz koktel dok razgledaju širok asortiman šarenih seksualnih igračaka koje su na prodaju.

Muškarcima je ulaz strogo zabranjen, sem ukoliko nisu u društvu žena. Cilj ovih barova jeste rušenje tabua u vezi sa ženskom masturbacijom u japanskoj kulturi. 3. Kafići za dremanje – Ovi kafići posvećeni su svim osobaa kojima je potreban mali predah od posla u vidu kratkog sna. Japanske žene tako imaju priliku da spavaju u zoni bez muškaraca. Kafići su dizajnirani tako da ženama umornim od posla pruže atmosferu u kojoj mogu da se odmore i napune baterije.
4. Vozovi samo za žene – Problem sa sesualnim uznemiravnajem žena u vozovima je 2005. godine postao toliko ozbiljan da su vlasti uvele vagone namenjen samo ženama. Ovi vagoni obeleženi su roze nalepnicama na kojima piše “samo za žene” na japanskom i engleskom jeziku.

Ove mere su uvedene nakon što upozorenja i ženski policajci u civilu nisu uspeli da zavedu red i smanje seksualno uznemiravanje žena. 5. Kafići protiv usamljenosti – Treba vam sto za jednu osobu? Posetite restorane koji usamljenim gostima nude utehu u vidu punjene životinje koja će im tokom obroka praviti društvo. Kafe „Moomin“ u Tokiju postao je toliko popularan kod solo gositju, da njegovi vlasnici planiraju da ovaj koncept presele i u druge zemlje.

6. Prostorije za zajednički život – Ovakvo grupno življenje potpuno je uobičajeno u Tokiju, ali je nedavno u Osaki otvorena ustanova koja pruža smeštaj isljučivo samohranim majkama koje nemaju potebne resurse za samostalni život. 7. Servis za iznajmljivanje dečka – Servis za iznajmljivanje dečka koji ne podrazumeva seks već godinama je popularan u Japanu.

Ovi servisi ženama nude muške partnere za „maženje“ uz koje mogu da se ušuškaju uveče ili ih izvedu na sastanak. Klubovi sa muškim hostesama izuzetno su popularni u Tokiju gde poslovne žene atraktivnim muškarcima plaćaju kako bi sa njima samo izašle na piće i flertovale.

(kafica.net)