Da li ste osjetili neki od 7 “slučajnih” bolova na vašem tijelu? Njihovo značenje je zapravo veoma važno…

Naše tijelo nas kroz neke simptome upozorava da nešto nije uredu. Evo na šta neke boli ukazuju:

Bol stopala

Bol stopala se može javiti ukoliko ste bili fizički aktivniji, nosili neudobnu obuću ili da ste istegnuli ligamente, zato dobro pazite i nosite odjeću koja vam odgovara.

Bolovi u nogama

Ako osjetite bolove u nogama, posebno butnom dijelu, može značiti da vam nedostaje minerala. Potrebno je da unosite kalcij i magnezijum kako bi poboljšali rad mišića.

Grčenje i bolovi donjeg dijela nogu

Ovi bolovi se mogu javiti zbog problema sa arterijimama. Osobe sa arterosklerozom osjećaju ovakve bolove. Ako imate problem s venama i arterijama, to nipošto ne zanemarujte već otiđite ljekaru a moguće je da se ovi bolovi jave i kod tromboze. Pogotovo ne zanemarujte ukoliko primjetite oticanje, to ukazuje na probleme sa srcem i može biti zaista opasno..

Bolovi u grudima koji postepeno prelaze u ruke

Ovo može biti opasno. Obično se kod srčanog udara javlja prvo bol u grudima, a ta bol prelazi u gornji dio ruke. Nemojte ovo zanemarivati.

Bol iza uha

Bolovi uha ukazuju na upale uha, ali ova bol može ukazivati na probleme sa zubom. Kada imamo problem sa zubom, moguće je da osjetite bolove u ovom dijelu. Svi se slažemo da su bolovi uha vrlo neprijatni i njih nekako teško podnosimo.

Jaki bolovi u stomaku

Mogu se javiti zbog želučane kiseline ili čira. Naravno, zavisi koji dio stomaka vas boli. Ukoliko osjećate bolove u donje dijelu, može ukazivati i na slijepo crijevo ili žuč. Svakako provjerite.

Jak bol u leđima

Ovaj bol se javlja uslijed neke povrede. Također, ako imate kilu, moguće je da osjetite bol. Ako se bol konstanto ponavlja dobro bi bilo da posjetite ljekara.