Genijalan trik uz koji ćete odmah izgubiti želju za cigaretom – Provjerena metoda za koju rijetki znaju

Pušenje je mnogo štetno za naše zdravlje. Ipak, koliko god to govorili pušačima, oni ne mogu lako prestati pušiti. Teško im je i bore se sa tim. Trebate biti uporni i uspjet ćete. Ne dozvolite toj ovisnosti da preuzme kontrolu nad vama, već vi uzmite stvari u svoje ruke.

Pušenje osim što uništava pluća i ostale organe, loše djeluje i na naš izgled. Zubi i koža vam postaju ćuti, stvaraju s bore i brže starite. Razmislite malo i o tome. Da li vam je zaista potrebno da vas unište ove cigare. Vi sebe uništavate, ali se zato proizvođači bogate. Tako i manipulišu vama, vi ih financirate, a sebe uništavate.

Sljedeći put kada krenete zapaliti cigaru, razmislite malo o tome. Smanjit će vam sigurno želju za cigaretom. Bolje je da vježbate i radite neke korisne aktivnosti koje će pomoći vašem zdravlju i izgledu. Cigarete sadrže brojne otrove koji vas uništavaju.

Obratite pažnju i na način ishrane jer je to vrlo bitno. Kao što smo već rekli, mnoge osobe se muče kako bi prestale pušiti. Ovdje ćemo vam pokazati jednostavan trik. Pomoći će vam da izgubite želju za cigaretom.

Samo stavite malo sode bikarbone na vrh jezika i izgubit ćete želju da zapalite cigaretu. Naravno ne pretjerujte s količinom, pogotovo osobe s visokim krvnim pritiskom. Vi trebate smanjiti unos soli i masti.