Kada je stjuardesa tokom leta primijetila čudan par znala je da nešto nije u redu… Ubrzo otkrila strašnu istinu

Neki slučajevi nas zaista ostave bez teksta. Ovo je jedan od njih: Nažalost, trgovina ljudima je prisutna. To treba na sve načine pokušati spriječiti, ali nekada se to odvija i u našoj blizini, a da mi toga nismo ni svjesni.

Ovaj slučaj je star nekoliko godina, ali i dalje se o njemu priča. Odigrao se u avionu, let je bio iz Sijetla do San Franciska, aviokompanija Alaska Airlines. Stjuardesa Šejla Fedrik je ispala heroj.

Ona je primjetila nešto što joj je bilo sumnjivo. Radilo se o jednom čovjeku koji je putovao sa 14-godišnjom djevojčicom. Djevojčica je bila zapuštena i potištena, a čovjek je bio sređen. Primjetila je da se nešto čudno dešava i zbog toga je prišla njima i započela razgovor. Muškarac je odmah zauzeo odbrambeni stav i izbjegavao je komunikaciju.

Djevojčica je svo vrijeme izgledala tužno i izbjegavala je da napravi kontakt očima. Šejla je znala da nešto nije uredu i nije željela da dozvoli da se nešto loše desi. Iskoristila je trenutak nepažnje muškarca i onda je nekako nagovorila djevojčicu da ode do WC-a gdje joj je ostavila papirić na ogledalu.

Djevojčica je otišla do WC-a i napisala na papiriću da joj treba pomoć. Avionsko osoblje je reagovalo i ovaj čovjek je uhapšen zbog trgovine ljudima. Srećom, ova žena ga je spriječila da naudi djevojčici.