Najkorisniji savjeti koji vam jednog dana mogu spasiti život (Obratite pažnju na broj 4)

Neki savjeti nam baš mogu biti od pomoći. Evo koji:

Ključevi, novac, mobitel

Neka ključevi i novac budu uz vas. Isto važi i za mobitel. Neka vaš mobitel bude pun, praktikujte da vam baterija nije prazna jer ne znate u kakvoj situaciji se možete naći.

Tri izlaza

Kada se nalazite u nekoj sali, gdje se dešava neki veliki događaj, onda obratite pažnju na izlaze. Tako ćete sebi skratiti vrijeme traženja izlaza, ako se dogodi neka situacija.

Brojanje mjesta

Kada se nalazite u nekom vozilu, onda prebrojte mjesta kako biste znali koliko vas dijeli od izlaza.

Auto koje tone

U slučaju da se nađete u autu koji tone, onda prvo otkopčajte pojas. Ne otvarajte vrata, već otvorite prozor ili ga razbijte nečim.

Ne spuštajte glavu

Kada idete ulicom i osjetite neku opasnost od neke osobe, ne spuštajte glavu jer tako odajete strah. Podignite glavu i izgledajte sigurno u sebe. Tako nećete odavati strah i drugi vas neće toliko primjetiti niti se odlučiti da vas napadnu.

Javljajte se

Kada idete negdje, javite se svojima da znaju gdje ste u slučaju da se zadržite. Kada se vozite u taksiju, obratite pažnju da li je auto pouzdano. Kada sjednete, nazovite nekog i glasno recite gdje se nalazite i gdje trebate doći. Tako će i taj taksista znati da ste već obavjestili druge gdje ste.