Svakog jutra je jela 2 jaja za doručak, a dvije sedmice poslije osjetila je neke promjene u tijelu…

Jaja su zdrava. Bogata su proteinima i dobra su za naš organizam. Naravno, trebamo ih uzimati u normalnim količinama, ne previše.

Doručak je najbitniji obrok i ne trebamo ga preskakati. Nećete smršati ukoliko preskačete obrok već ćete samo dobijati kontra efekat. Potrebna vam je energija, zato doručkujte, a onda ćete lako izgubiti te kalorije.

Svakako je bolje da više jedete ujutru nego naveče. Jedna žena je počela ujutru da doručkuje kuhana jaja i kaže da je zaista zadovoljna.

Prvo što je imala dovoljno energije i bila duže sita. Bolje je funkcionisala. Jaja su bogata vitaminima D i E, vitaminima B kompleksa, omega- 3 masnim kiselinama.

Zato bi bilo dobro kada biste za doručak konzumirali 2 ili 3 jajeta. Preporučuje se kuhana. Ovakva konzumacija jaja će ojačati vaš imunitet i poboljšati pamćenje.

Primjećeno je da osobe koje imaju ovakav doručak, ostvaruju bolje rezultate jer im je pamćenje u boljem stanju. Dobro će doći za mišiće. Čak se na ovaj način usporava starenje i potiče mršavljenje.

Naravno, pored toga se trebate zdravo hraniti i biti fizički aktivni. Obratite pažnju na to šta jedete. Jedite više voća i povrća, te izbacite nezdrave namirnice. Vidjet ćete kako ćete biti zdravi i kako ćete brzo smršati. Probajte tako.