Prevara stoljeća: Kada pogledate ovaj video više nikada nećete konzumirati grašak (VIDEO)

Ishrana je jako važna za ovjekov organizam. Hrana predstavlja jednu od osnovnih potreba na Maslovljevoj listi potreba.

Naime, hrana spada u one osnovne egzistencijalne potrebe te nijedno živo biće ne bi moglo egzistirati bez konzumiranja hrane i vode. Voda je u ovom slučaju organizmu možda i potrebnija ali i hrana je tu skoro pa rame uz rame. Naime, sve je to poprilično jasno i danas se hranimo najraznovrsnijom hranom koja postoji. Svijet je evoluirao do te mjere da jednostavno ne možemo vjerovati  šta se sve kombinuje i od čega se sve prave najraznovrsnija jela ili pića.

Svakodnevno imamo priliku da pratimo raznorazne medije ili sajtove koji sugerišu zdrav način života kako bi čovjek produžio svoju egzistenciju na maksimum. Ti savjeti obično podrazumijevaju konzumiranje voća i povrća jer je takva ishrana puno zdravija od konzumiranja određenih mesnih ili vještačkih prerađevina.

Međutim, kako ni biljke nisu ono što su nekada bile, danas ljudi koji se bave poljoprivredom i koji prodaju svoje proizvode koristee različite trikove kako bi njihovo povrće brže izraslo, kako bi izgledalo veće i punije. Sve to izgleda jako primamljivo ali problem nastaje onda kada GMO proizvodi počnu da štete čovjekovom organizmu. Naime, genetski modifikovane biljke ili bilo kakva vrsta hrane su izuzetno štetni za čovjekov organizam i mogu biti uzrok mnogih bolesti.

Najnoviji primjer je primjer graška koji je modifikovan na taj način. Eritrozin B je tvar koja se obično ubacuje u slatkiše. U posljednje vrijeme ova tvar se ubacuje i u povrće kako bi mu dala svježinu i bolji ukus. To opasno šteti organizmu tako da obratite pažnj u šta jedete i kupujete.