Ako patite od povrede stopala,koljena ili kuka koji izazivaju strašnu bol ovo treba uraditi svaki dan

Kako starimo, počinjemo polako da osjećamo bol u nekim dijelovima našeg tijela. To je prirodna stvar, i ne treba da  se brinete .

Ako ste nekada imali i najmanje povrede vremenom ćete osjećati bolove u tim  dijelovima tijela.  Međutim sada postoji  vrlo zanimljiva vježba koja vam može pomoći da  riješite ovaj problem.

Zidni čučnjevi

Ova vježba je veoma  popularna i nije neka  novina. Vjerovatno ste to radili u srednjoj školi. Stanite uza  zidu sa nogama u širini ramena. Započnite da  se  spuštate  (polako) a ti mda  držite svoje tijelo naslonjeno na zid dok idete sa tijelom prema dole . Ako počnete osjećati bol, zaustavite se i odmorite se.

Ustajanja

Učinite to polako jer može da predstavlja napor  koljenima. Ako vam se čini  lako, onda uzmite utege u ruke da biste je otežali.Postavite desnu nogu na neku klupu ili stolicu.Zatim podignite lijevu nogu sa tla da se oslonite na desnu nogu . Opet ponovite tako da uradite  5 serija  od 10 ponavljanja za svaku nogu.

Podizanje noge

Ova vježba će vam  pomoći u jačanju orijibijalne trake koja je glavna odgovorna za vaš gibanje nogu na drugu stranu. Kako  biste to učinili, lezite na desnoj strani i raširite desnu ruku (za ravnotežu).Onda podignite lijevu nogu što je više moguće pa je  vratite . Učinite 3 seta od 10 ponavljanja za obje noge .

Treniranje peta

Sjednite na stolicu . Uzmite  dvije teniske loptice i stavite ih pod svaku nogu. Krenite  upotrebljavati tjelesnu težinu da  biste stvorili otpor i naginjali malo naprijed.  Kada to učinite, počnite pumpati noge gore i dolje. Radite  to 2 minute i hodajte malo.

Mostovi

Ova vježba će vam pomoći da vježbate  lože. Podignite kukove da budu  u skladu sa koljenima i ramenima – poput mosta! Ponovite vježbu 15 puta i tako 3 serije.