Imate problem sa uraslim noktom? Bez hirurškog zahvata riješite se neugodnog bola i nelagode

Zdravstveni problemi nekada znaju čovjeku da zadaju strašnu glavobolju. Neke stvari nisu toliko opasne ali znaju stvarati određene probleme i tjeskobu i neugodnu bol. Vjerujemo da vam se često događalo da vam nokat uraste i da vam na taj način proizvodi neugodnu bol.

Taj problem se može riješiti hirurškim zahvatom koji je u principu bezbolan ali ako nemate živaca da čekate da vas doktori prime mi vam donosimo jedan genijalan trik kako da prirodan način da riješite ovaj neugodni problem koji mnogima stvara neugodne problemei nesnosnu bol. Naime, uzrok urastanja nokta je to što svi uglavnom na pogrešan način skraćujemo nokte. Potrebno je da uradite sljedeće stvari vaš nokat vas više neće boljeti niti će urastati.

Ako se odlučite da ne idete doktoru zbog ovog problema, sve što vam je potrebno kako biste se riješili ovog problema je soda bikarbona i jod.

Evo na koji način trebate tretirati vaš nokat.

U 5 litara vode stavite 2-3 kašike sode bikarbone. Neka voda bude topla. Potopite stopala,a zatim ih dobro posušite jer se na mokrom razmnožavaju bakterije i gljivice.

Uvijek kada perete noge, potrudite se da ih dobro osušite kako se gljivce ne bi počele stvarati. Nakon toga, stavite flaster na to mjesto.

Uz pomoć pincete stavite komadić vate između noktiju i kože. Pamučnu vatu umočite u malo joda prije primjene. Zatim je nanesite na vanjsku stranu nokta i zamotajte.

Nakon 24 sata ponovite postupak, a potrebno je ovo raditi otprilike nekih 12 dana i onda bi se poboljšanje trebalo primjetiti. Veoma je bitno da prije tretmana omekšate kožu, potapanjem u vodu.