Da li nosite neko od ovih PREZIMENA- ako je odgovor DA u vama teče kraljevska krv

Nastanak današnjih prezimena, barem kada je riječ Srbskoj regiji , vezuje se za kneza Aleksandra Karađorđevića koji je 1851. godine samo jednim aktom naredio uspostavljanje trajnih prezimena prema najstarijim i najznačajnim precima.Mnoge ulice nose prezimena poznatih branilaca i heroja. Tako ukoliko se vaše prezime nađe među ovima znajte da je vaša krv kraljevska.

BALŠIĆ

Balšići su oduvijek bili srednjovjekovna dinastija, koja je vladala Zetom od davne 1360. do 1421. godine. Nakon smrti cara Dušana Balšići postaju gospodari Zete, tada priznajući samo formalno vlast srpskog cara Uroša.

BRANIVOJEVIĆ

Branivojevići su bili jedna od hercegovačkih vlastelinskih porodica koja je u drugoj polovini XIII i prvoj trećini XIV vijeka vladala Humom.

VOJISLAVLJEVIĆ

Vojislavljevići su srpska srednjovekovna dinastija,a  naslijedila je vlast nad Dukljom preko Jovana Vladimira i srpske dinastije Vlastimirovića. Ova loza je vladala Dukljom i drugim okolnim područjima, uključujući i Zahumlje,Bosnu i Rašku . Njihova vladavina je trajala sve od 1034. do 1186. godine, a onda  je dominaciju preuzela dinastija Nemanjić.

VUKANOVIĆ

Vukanovići su bili još jedna vladarska porodica koja je vladara Raškom od kraja 11. vijeka do početka druge polovice 12. vijeka. Samo ime dinastije je uslovno  navedeno odnosno predstavlja termin koji su moderni historičari izveli iz jednog  imena ,prvog značajnijeg vladara ove porodice – raškog velikog župana Vukana.

DINJIČIĆ

Dinjičići su bosanska srednjovjekovna vlastelinska porodica koja je u periodu  kraljevine Bosne upravljala sa oblasti Jadara. Prvi poznati predstavnik tih Dinjičića je župan Dinjica. On se spominje u povelji bosanskog kralja Tvrtka I Kotromanića od 10. aprila 1378. godine.

Ovo su još neka od prezimena koja se rjeđe spominju  ali  vjerujemo  da će se neki od vas pronaći među njima.