Dječak zbog siromaštva završio NA ULICI – onda je u njegov život ušetala VELIKA LJUBAV

Nismo ni  svjesni koliko je samo siromašnih ljudi na svijetu, bez krova nad glavom. Najtužnije je kada  vidimo slučajeve da se radi o djeci, koja tokom svog djetinjstva okuse gorčinu siromaštva.

Oni nemaju  djetinstvo niti  ljubav kao ostala djeca . Fotografkinja Maria Kebs je tako spazila jednog malog beskućnika na ulicama Tajlanda i odma ga fotografisala.

Njegovo ime je Romel, koji je sticajem tužnih okolnosti  ostao bez krova nad glavom. Međutim, ono što  ga uveseljavalo je to da je na ulici  dobio novog prijatelja, čija ljubav mu mnogo znači da to  sve prevaziđe .Dječak nema mnogo da ponudi svom prijatelju, samo bezgraničnu ljubav što je ovaj prihatio . Za ovog psa to je sasvim dovoljno.Sada više nisu sami, nego imaju jedan drugog.

Ova slika je ubrzo pokrenula lavinu reakcija i komentara širom svijeta.Romel je ispričao Mariji kako su njegovi roditelji rastavljeni i da je morao da napusti školu upravo iz finansijskih razloga. On ima sestru koja ga nekada  posjećuje i daje mu nešto  novca. Romel je svog prijatelja naučio mnogim trikovima, a najviše voli da se maze. Nadamo se da će im se sudbina uskoro preokrenuti, da bi mogli bezbrižno da žive.