Prišli su djevojčici sa Downovim sindromom – i izgovorili riječi koje su majku RASPLAKALE!

Pamela De Almeida, majka djevojčice koja ima Downov sindrom, navkla se da se drukčije postupa prema njoj; navikla je da u nju zure, da o njoj šapuću i na poglede koji njene dvije kćeri upoređuju i onda i nju proučavaju.

Ne može se reći kako ona misli da je uredu to i da joj nikako ne zasmeta, ali to se tako učestalo dešava da se više ne iznenađuje.

Međutim, reakcija jednog para u kafiću ju je iznenadila.

Cijeli susret je zapisala na blogu pod nazivom Slice of Life, koji je posvećen tome da bilježi ‘savršeno nesavržen život’ u odgoju dvije kćerke, od kojih se jedna rodila sa Downovim sindromom. ‘Ovo predstavlja moje zapisane misli i necenzurisano putovanje sa fotografijama.’, napisala je ona u uvodu na blogu.

‘Sjedila sam s kćerkama u Timu Hortonu, kako to radim često. Počele su zuriti dvije gospođe kraj nas i šaptati. To se poprilično često dešava, jer se moja kćerka Sophia sa Downovim sindromom rodila. Tamo sam sjedila i te dvije žene posmatrala kako vratove iskrivljuju da je promotre bolje, u potpunosti nesvjesne toga da sam u njih gledala. Smetalo mi je to danas. Zaista mi je veoma smetalo. Onda mi je jedan par prišao i pomislila sam odmah: Divno, još ljudi koji nas pobliže žele da promotre.’