Ubijaju vas bolovi u leđima? Nakon što probate sljedeći prijedlog osjećat ćete se kao preporođeni

Mnoge osobe imaju probleme sa leđima. Osjećaju bolove i ti bolovi ih sputavaju u njihovim aktivnostima. Ovdje vam donosimo savjete koje će vam pomoći da se oslobodite tih bolova:

Pazite na držanje jer se često mogu javiti bolovi ukoliko imate nepravilno držanje. Često se opustimo, spavamo, hodamo u nepravilnom položaju i onda kasnije osjetimo bolove. Osjetimo bolove u leđima, ali često i vratu. Ono na šta još trebate paziti jeste da ne sjedite puno, tada se javljaju bolovi.

Ti bolovi mogu biti vrlo jaki i nije nam nimalo jednostavno. Praktikujte da češće ustanete, prošetate. Kada puno sjedite, ne krećete se, samo sebi stvarate bolove. Trebali biste odvojiti barem pola sata da prošetate dnevno.

Bitan je i madrac na kome spavate. Krevet ne treba biti previše mekan , neka bude malo tvrđi. Još jedna greška je spavanje na stomaku, tada samo pogoršavate situaciju i dobit ćete bolove u vratima i leđima.

Ukoliko imate bolove u leđima, spavajte na leđima, tako ćete se bolje osjećati. Izbjegavajte dizanje teških predmeta. To vam može pogoršati stanje. Ovi savjeti vam mogu pomoći da se oslobodite tih bolova.

Primjetit ćete poboljšanje nakon nekog vremena. Također, probajte i sa masažom, dobro će vam doći. Nemojte zapuštati ovo stanje.