8 mjesta koja morate posjetiti zbog prirode

U slučaju da mislite da ste upravo promatrali sve i da ste otišli na veći dio najboljih mjesta na našem planetu, imamo iznenađenje za vas!

Grand Prismatic Spring, SAD.

Ovo vruće mjesto je treće po veličini na planetu, po uzgajalištu jezera Frying Pan na Novom Zelandu i jezeru Boiling u Dominikanskoj Republici. Udaljenost je preko 370 ft, što je veće od fudbalskog igrališta (dužine 260 ft i širine 160 ft).

Cappadocia, Turska

Mi u cjelini poznajemo Tursku zbog živih i sjajnih prizora. U svakom slučaju, nije svaka osoba pronašla veličanstvenost ovog područja na turskim teritorijima. Iskoristite priliku da se pridružite ekspanziji vrućeg zraka koji počinje u zoru. S vrha možete vidjeti duboke uvale, doline i piksele.

Mamut jezera, Kalifornija

Kakslautanen hotel, Finska

Ovi igloi su idealni za promatranje izvrsnosti i predivnosti sjevernih svjetala.

Sv. Mihovila, Cornwall, Engleska

Kenote Ik Kil, Meksiko

Na nesreći koju trebate doći do ovog zadivljujućeg kenota, budite spremni spustiti se 26 m. Voda u Ik-Kilu duboko je 40 m, a mjerenje je 60 m.

Smoo pećina, Škotska

Sokotra Ostrvo, Jemen

Biljke na ostrvu Socotra čine ovo mjesto iznimno istaknutim među najuglednijim na Zemlji. Ovo mjesto je takođe poznato po tome što nema ulica na ostrvu, a osim toga je i dom akumulacije pećina i raznih olupina.