Neke činjenice koje vam neće moći izaći iz glave

Razmislite o razlozima koje imate prije nego što kimnete – pogotovo kada morate brzo kimnuti glavom. U ovakvim minutama, vaš mozak počinje razmišljati o raznim stvarima koje nikad ne razmišljate. Može li čovjek osjetiti mirise dok se odmara? Koja količina vitalnosti donosi ljudsko tijelo? Srećom za vas, pronašli smo odgovore na ove upite!

Možete znati stepene koristeći samo vašu ruku. Širite prste koliko god se moglo očekivati, i stavite dlan na površinu ruba kojeg trebate kvantifikovati.

U svom životu susrećete se s oko 16 ubica.

Možete otkriti količinu dana u svakom mjesecu pomoću zglobova. Napravite ruku i počnite provjeravati mjesece za zglobove. Svaka izbočina i rupa su drugačiji mjesec. Počnite se osloniti na jednu ruku, u tom trenutku, nakon postizanja kraja, započnite opet s zglobovima pokazivača. U slučaju nesreće da je mjesec na udarcu rukava, ima 31 dan, ako je na rupi, mjesec ima 30 dana ili manje.

Postoje “odbijene” nijanse koje naš mozak ne može zamisliti. Oni se sastoje od nijansi koje se međusobno nadoknađuju u ljudskim očima, na primjer, crveno-zeleno ili žuto-plavo.

Ne možete otkriti mirise kada spavate.

Usred trudnoće, ako je dama naštetila njenim unutarnjim organima, dijete šalje svoje nerazvijene stanice na oštećenu tačku kako bi ubrzalo postupak oporavka.

Velika većina nema pojma da su semafori u stvarnosti znatno veća nego što se pojavljuju. Postoji razjašnjenje za ovo čudo koje se zove mjera razlučivanja.