Poznate Slike Koje Su Prevarile Svakoga

Adobe Photoshop je objavljen 1990. godine i od tog trenutka naprijed je bilo znatno teže vidjeti je li fotografija prava ili krivotvorena. U svakom slučaju, brojni, dakle, pretpostavljaju da su sve fotografije snimljene prije 1990. bile prave, a možda je to pogrešna aktivnost.

Hrabri general

U svakom slučaju, mnoge godine nakon što su naučnici iz Kongresne knjižnice otkrili da je ova fotografija proizvedena pomoću 3 prepoznatljive fotografije: fotografija glavnog generala Aleksandra M. Cooka, alternativnu fotografiju generala Granta (samo mu je glava snimljena) i temeljenu sliku zatočenika koji su uhvaćeni usred borbe (temelj je preuzet).

Bježanje od nukleranog testiranja

Izgleda da Albert Einstein napušta atomske testove na svom biciklu. Osim toga, ovaj ogroman smijeh sve više pametnije, slično onome što je objašnjenje ovih testova. Očigledno je, kao pravilo, ta fotografija proizvedena je pomoću 2 slike: Einstein vožnja biciklom i zasebni atomski testovi. U

Kenedi i Monro zajedno

Pojavljuje se da je John F. Kennedy zagrlio Marilyn Monroe sa stražnje strane i da su zajedno uživali, ali ta je fotografija lažna. To je napravio Alison Jackson, koji je hvaljen za organizirane fotografije on-screen likova koji stvarno izgledaju kao superstarovi.

Radnici

20 Sep 1932, Manhattan, New York City, New York State, USA — Construction workers eat their lunches atop a steel beam 800 feet above ground, at the building site of the RCA Building in Rockefeller Center. — Image by © Bettmann/CORBIS

Izdvajanje među najočiglednijim fotografijama dvadesetog stoljeća je i lažna. Doista, to su pravi stručnjaci koji borave tamo, no to je sve osim narativne fotografije od izgradnje visokog uspona.

Levitiranje

Colin Evans bio je sekretar koji je, isti broj ljudi koji su prihvatili, mogao obustaviti. Colin je osmislio duhovne sesije gdje je imao mnogo obožavatelja koji ga okružuju u mraku. U određenoj minuti je postojalo blještavilo svjetla kada su ga svi mogli vidjeti kako se uzdiže. Ali to je montaža.

Božić

U trenutku kada se ova fotografija pojavila na webu, svi su bili uvjereni da je to bila  utakmica usred Prvog svjetskog rata među njemačkim i britanskim borcima, neka ideja bila je Božićna revolucija, kako su ga svi nazvali. Bilo kako bilo, kao pravilo, nije bilo Nijemaca, a ta je fotografija snimljena u Grčkoj gdje su britanski ratnici igrali racquetball.

Duet

Ova ugodna fotografija Johna Lennona i Che Guevara koji zajedno sviraju gitare je i lažna. John Lennon ovdje je istinit, očito nije igrao s Che Guevarom, neko je samo uzeo glavu i stavio ga na zbirku Waynea Gabriela.