Masirajte ove tačke kako bi umirili nemirnu bebu

Ako nikad niste čuli za refleksologiju, to je prilično korisno za ulazak. Pogotovo ako ste novi roditelj!Prema naturaltransition.com, Refleksologija se temelji na načelu da refleksne tačke na nogama i rukama odgovaraju specifičnim organima, mišićima, kostima i tijelu.

Web mjesto nastavlja napomenuvši da su bebe prilično osjetljive na refleksologiju. Zapravo, one majke koje trljaju dječja stopala kad su urođene, plačući ili nezadovoljni zapravo ih mogu uglavnom smiriti. Zapravo, refleksologija može pomoći ublažiti dijete koje pati od trbušnih bolova, glavobolje, nelagode sinusa itd.

Stvarno morate razumjeti različite tačke na dječjoj stopi koja utiče na svaki od tih bolova.

Sinusna bol nije ugodno za svakoga. Zato zamislite kako malo dijete osjeća kad ga ima. Healthychildren.org primjećuje da je to “upala sluznice nosa i sinusa”. Svoju bebu možete smiriti od nelagode boli u području sinusa nježno masirajući dječja stopala. Zdrav način života kaže da primjenom pritiska na noge, koji se nalaze tačno ispod svojih prstiju. Nemoj previše pritisnuti, što bi moglo povrijediti bebu.

Svako ko je majka zna koliko je bolno za dijete kada se zubi pojavljuju. Savremena refleksologija primjećuje da zubljivanje može uzrokovati ozbiljne zubobolje i glavobolje, ali blagim masiranjem vrha djetetovih prstiju, možete ublažiti bol. To će ih opustiti i ublažiti bebu od boli.

Niko ne voli bol u trbuhu. Kad beba ima bol u trbuhu, osjećate se bespomoćno. Ne znate šta trebate učiniti kako biste ublažili bol. Pa, refleksologija je odgovor. Zdrav način života bilježi da sve što trebate učiniti je početi masirati središte djetetovih prstiju u kružnom pokretu. Web mjesto napominje da je središnje područje pete “povezano s solarnim pleksusom koji je pun živaca koji su između želuca i naših pluća”.

Napominje se da “masaža pomaže u svim protjecanjima i kretanju, pa se svaka” nakupljena“zagušenja ili tekućine potiču da se kreću i lakše izlaze iz sistema”. Dakle, ako vaša beba doživljava zagušenja prsima, trebali biste masirati noge tačno u podnožju luka. Nježno masirati taj prostor u kružnom gibanju.

Bol u području zdjelice je sljedeća uobičajena nelagoda koju djeca doživljavaju. Srećom, refleksologija može pomoći. Prema zdravom načinu života, ako vaša beba ima puno boli u bokovima, masiranje peta noge pomoći će im da se riješe boli. Takođe bi ih oslobodili od trzajnog uzbuđenja kao i zatvora.

Bol u trbuhu u dojenčadi takođe se olakšava refleksologijom. Prije nego što vam kažem koje područje na stopalima može pomoći u ublažavanju ove boli, možda je dobro razgovarati o različitim bolovima u trbuhu koje dojenčad može doživjeti. Prema healthchildren.org, tri glavne bolove u trbuhu su kolika, intuzusna i virusna ili bakterijska infekcija.