HRONO JELOVNIK ZA POČETNIKE

S obzirom na to da mi je stigao veliki broj poruka na mail i u inbox na Fejsbuku sa molbom da napravim jelovnik za početnike, ovog jutra dva menija umesto slika mog doručka. Obećanje ispunjeno.

Ovde imate meni za dve nedelje, gledala sam da budu sasvim obična jela, da sebi ne komplikujete život dok se malo ne uhodate.

Videćete da tek pred kraj druge nedelje imate složeno jelo koje podrazumeva da se mešaju jaja i sir, ali je moja preporuka da ga odložite možda za kraj meseca. Dobro je u početku imati što jednostavnije obroke, ne samo zbog spremanja, već i zbog rezultata. Ujutru treba jesti što više celih žitarica i domaće hrono hlebove. Ukoliko ne možete da ih redovno spremate, možete da kupite Tonus hleb, ali ga obavezno tostirajte. Ja moram da priznam da ga jedem samo u slučaju nužde.

Pre doručka nema kafe, pola sata pre jela može biljni čaj ili topla limunada.

Neka razmak između obroka bude 5 sati.
Mlečno možete da jedete tri do četiri puta nedeljno, a jaja do osam komada. Naravno, tu količinu treba smanjiti ako imate problem sa holesterolom.

Takođe, svaki ručak koji je ovde napisan može da se spremi i za dva dana, tako da imate manje posla. I uvek gledajte da unosite što više svežeg povrća u vidu salate.

I, važna napomena, u jelovniku se na jednom mestu spominje Dukatos. On nije pravljen kao naš jogurt već je sličan kiselom mleku pa zato može da se jede. Ali samo ponekad, jer ima i šećera, verovatno i skroba. Bolje se držite našeg kiselog mleka. Još ako je domaće…..

Želim vam lep početak sa hrono ishranom!

HRONO JELOVNIK ZA POČETNIKE
Jelovnik br 1:

Meni broj 2: