Pritisnite ovu tačku i držite tačno 60 sekundi. Ono što ćete onda osetiti u vašem telu će vas ostaviti bez komentara!

Možda ste čuli za akupresuru, metodu koju su još ranije praktikovali Kinezi, a i dan danas ih koriste ljudi kako bi se oslobodili bola na različitim delovima tela. Prema mnogim studijama, pritiskanjem akupresurnih tačaka pravilno, možete iskusiti pozitivne rezultate u odnosu na bol i nelagodnost. Najbolja stvar kod akupresure i refleksologije je što možete sami sebi pomoći.

Akupresura i refreksologija

Foto: chinasimplified.com

U refleksologiji i akupresuri restorativna masaža pritiska u određenim delovima šake i stopala, olakšavaju optimalno zdravlje i ublažavaju bol. Akupresura ne samo što pomaže da se rešite bola, već i u mučnina, vrtoglavica i mnogih drugih stvari.

Lupanje srca

Foto: newhealthguide.org

Možda ćete nekad iskusiti da vam srce odjednom počinje ubrzano kucati. To može biti rezultat anksioznosti i nervoze.

Lečenje kroz akupunkturu
Foto: ba-bamail.com

Lupanje srca je zastaršujuće iskustvo koje inače nije štetno, ali može biti tretirano metodom akupunkture, samo što će jedina razlika biti to što ćete umesto igle koristiti vaše prste.

More mira
Foto: suaraas.com

Tačka akupresure nalazi se u centru grudne kosti i naziva se “more mira”, stoga, pritisnite ovu tačku palcem 1-2 minuta i dišite polako.
Prednosti “moru mira”

Foto: praxis-bieberau.de

Za lečenje nervoze, probleme u grudima, lupanje srca, astme, kašlja, anksioznosti i nekoliko problema sa grudima kao što su nedovoljno laktacije i mastitis.
Tačka trećeg oka


Foto: i2.wp.com

To je još jedna tačka mirovanja i nalazi se između obrva. Stoga, imenovana je kao treće oko.

Benefiti tačke trećeg oka

Na kontinuirano pritiskanje tačke, svi poremećaji spavanja, nesanica, glavobolja, problemi s očima, vrtoglavica, zapušenje nosa, nestaće.
Aktivirajte ovu tačku
Foto: sinuscure.org

Da bi aktivirali tačku trećeg oka, potrebno je da zatvorite oči i sednete u opuštenu poziciju. Stimulišite ovu tačku srednjim prstom i dlanovima, pritisnite tačku 1 minut i dišite duboko.

Stomak

Mnogi refleksolozi preferiraju ovu tačku zato što pomaže da se stvori pokret koji poboljšava proces disanja i daje osećaj olakšanja.

Podlaktica
Stres i anksioznost zapušavaju protok energije u telu koje bi ova tačka mogla da popravi. Pomaže da se energija kreće u pravom smeru, pomažu vašem mentalnom fokusu i smanjuje stres.

Dlan
Onog trenutka kada pritisnete ovu tačku, osetićete kako stres isparava. Nalazi se na jednoj od najvažnijih meridijana (energetski kanal). Nestaće problemi sa nesanicom, glavoboljom, bolovima u stomaku i probavnih smetnji više neće biti.

Dokolenica
Ako osećate stres u gornjem delu tela, masiranje ovog mesta je savršeno.

Stoplao
Pritisak na ovu tačku može da pomogne opterećenom i stresnom umu. Neki refleksolozi veruju da je ovo najbolji meridijan za lečenje pankraesa, u centru stopala.

Najvažniji savet koji trebate da imate na umu
Foto: 2.bp.blogspot.com

Najvažniji deo polazi iz disanja. Potrebno je ravnomerno i duboko da dišete. To će opustiti celo telo i um.