Naučnici potvrdili: Psi mogu prepoznati loše osobe i to vrlo lako

Možda mislite kako životinje nečega nisu svjesne, ali jesu. Čak su više osjećajnije od nas, a i primjete neke stvari koje mi teško primjećujemo.

Ovdje ćemo se fokusirati na pse. Za njih se kaže da su nam pravi prijatelji.  Možda ste primjetili da oni osjećaju negativnu energiju od strane nekih osoba. Iz tog razloga se loše ponašaju prema njima.

Nervozni su, laju ili ne žele biti u njihovoj blizini. Također neće željeti biti u blizini onih koji su ih loše tretirali. Japanci su u sproveli jedan eksperiment u kojem su željeli ispitati kako psi reaguju na laži.

Zato su uzeli posude sa hranom na koje su učesnici pokazivali.  Psi bi otišli do te posude nadajući se da će tamo nešto naći, a onda bi bili razočarani jer tamo nije bilo ništa. Osjećali su se prevarenim.

Još jednom bi nasjeli na sve to, ali treći put ne bi poslušali jer već znaju da ćete ih prevariti. Vidimo kako su oni inteligentne životinje. Ovim putem vas molimo da životinje ne tretirate loše.

Ukoliko im nećete pomoći, nemojte im ni nauditi. Imajte na umu da onaj ko ne voli životinje, ne voli ni ljude. To je zaista tako. Pa malo razmislite šta radite.