Položaj u kojem spavamo otkriva naš karakter

Položaj u kojoj spavamo  pokazuje nam skrivene porive i tjeskobe. Do te tvrdnje došao je engleski neuropsihijatar Chris Izikovski nakon što je proučavao ponašanje tisuću dobrovoljaca tijekom spavanja. Ovdje možete pročitati što znači pojedini položaj u kojem spavate.

Fetus – Fetus položaj  najčešći je položaj, prema istraživanjima. Spavanje u fetalnom položaju sugerira da osoba želi povratak u svoju zonu udobnosti.  Fetus spavači su često teški borci koji nose svoju tjeskobu u krevet te nisu dovoljno sigurni u sebe.Spavanje na ovaj način predstavlja problem za opuštanje. Osobe koje spavaju u ovom položaju teško će se probuditi osvježene i manje zabrinute.

Klada– Položaj klade je kad osoba spava na leđima sa raširenim rukama nad glavom, a tijelo je smješteno u ravnini. Položaj klade pokazuje čvrstu osobnost, nekoga tko je tvrdoglav i uporan. U parovima, statistike pokazuje hladnoću i nekoga tko želi biti ostavljen na miru. Izreka “Spava kao klada” uistinu dobiva puni smisao jer se tijelo opušta, čime se omogućuje fleksibilnije i ne tako teško buđenje u jutarnjim satima.

Žudnja– Položaj žudnje je kada osoba spava na boku s obje ruke ispružene ispred. Trinaest posto ispitanih odabrao je ovaj kao omiljeni položaj. Te su se identificirali kao osobe otvorene osobnosti, ali  ponekad skloni sumnji i cinizma. Također osobe koje spavaju u položaju žudnje imaju zajedničku karakteristiku da sporo donose odluke, ali jednom kada odluku donesu odluku, drže se svoje riječi i trude se ispuniti je.

Vojnik– Položaj  je u kojemu osoba leži na leđima te drži obje ruke postavljene ravno sa strane. Osam posto sudionika istraživanja spava u ovom položaju. Osobe koje su izabrale ovaj položaj spavanja postavili su visoka očekivanja za sebe i za druge, a karakterizira ih  mirna i rezervirana priroda.Otvoreni su, ali imaju preciznu viziju svijeta od koje ne odustaju. Odgovorni su i  idu ka cilju, ali ponekad od sebe zahtijevaju previše.

Slobodni pad– Položaj je kad je osoba spava  okrenuta na trbuh s rukama podbočenim ispod glave. Često osoba koja spava u slobodnom padu drži jastuk kao da se bori za goli život. To je općenito najneudobniji  položaj, ali je još uvijek vrlo česta pojava. Uz ovaj položaj obično se osobe probude uz osjećaj  uznemirenosti od dana prije. Položaj sugerira da je spavač nesretan i osjeća nedostatak kontrole u svom životu te da se odbija suočiti se sa stvarnošću te je nesiguran. Osobe koje u ovom položaju spavaju trebaju preuzeti kontrolu u svom životu i tražiti ispunjenje kroz dan.

Morska zvijezda– Najmanje popularan položaj među ispitanicima, kojeg samo pet posto ispitanika bira. Ovo je položaj u kojem su ruke i noge raširene te se spava na leđima. Riječ je o osobama kojima je prijateljstvo prioritet, iako ne vole biti u središtu pozornosti često će se ponuditi saslušati probleme drugih i pokušati pomoći onima u potrebi.

izvor:mreza.tv