4 Shopping pogreške koje mogu učiniti da izgledate lošije

Jeste li ikad kupili  krivu veličinu i saznali samo kad ste ga pokušali kod kuće? Vjerojatno ste bili u takvoj situaciji, pogotovo ako ste ikad kupili bilo što online. Ali čak i odjeća dobre veličine često postaje premalena ili prevelika nakon što ih opereš. Međutim, ako slijedite neka jednostavna pravila, možete lako kupiti traperice ili džemper koji će vam izgledati savršeno.

1. Uzimanje pravih mjera

Opseg kuka: Izmjerite opseg bokova dok stojite bočno ispred ogledala. Ogledalo će vam pomoći da izbjegnete pogrešku jer trebate popraviti mjernu traku na najistaknutijem dijelu vaše stražnje strane.

Opseg struka: Za mjerenje opsega struka, stavite traku na najtanje dijelove trbuha.

Opseg grudi: Za mjerenje opsega prsnog koša stavite vrpcu na najistaknutije dijelove prsa. Traka bi trebala biti veća na leđima nego na prsima.

Opseg oko vrata: To se najčešće koristi za određivanje veličine košulja za muškarce. Stavite traku oko vrata tako da se nalazi na dnu vrata.

Nakon što ste poduzeli mjerenja, usporedite rezultat s ovim grafikom i odaberite pravu veličinu.

2. Ne pridajemo pažnju na preporuke proizvođača.

Prilikom odabira odjeće online, imajte na umu da se veličine mogu razlikovati između različitih proizvođača. Svaka web stranica ima svoje karte s parametrima koje trebate uzeti u obzir.

3. Pri odabiru veličine ne uzimamo u obzir tkaninu.

Kako bi se izbjegla situacija kada se odjeća odmah pretvori previše ili premalo nakon pranja, pogledajte tkaninu odjevnog predmeta: pamuk i vuna postaju manji nakon pranja, ali sintetička i pamučna odjeća postaju sve veća. Osim toga, uzmite u obzir preporuke proizvođača. Pogledajte slike na oznakama.

Odjeća koja možete kupiti u većoj veličini:

Džemperi izrađene od vune: Prvo, blistava odjeća odrţava mnogo veću toplinu od onih koji su malo labav. I drugo, velika je vjerojatnost da će vunena vlakna postati manja nakon pranja, a odjeća neće stati. Usput, kako biste izbjegli skupljanje odjeće nakon pranja, trebali biste ga osušiti u vodoravnom položaju na suhim ručnicima.

Majice, donje rublje i ostala pamučna odjeća: Nakon pranja, pamuk se malo smanjuje, tako da ne biste trebali kupiti odjeću točno onakve kakve trebate. Međutim, ako odjeća sadrži elastan, možete odabrati svoju uobičajenu veličinu.

Košulje i bluze s ovratnikom: Prilikom pokušaja takve odjeće obratite pozornost na to koliko je čvrsto ovratnik. Ako nema mjesta između ovratnika i vrata, trebali biste kupiti veću veličinu jer postoji opasnost da vam ovratnik doslovno zadavi nakon pranja.

Odjeća koja možete kupiti u manjoj veličini:

Pletena odjeća: Nije važno koje su niti bile korištene: odjeća će se svejedno protezati. Zato je bolje kupiti pletenu odjeću manju od jedne veličine. U suprotnom ćete primijetiti da krajem prvog dana rukavci imaju dulje vrijeme nego što bi trebali biti.

Traperice: Unatoč činjenici da su traperice izrađene od pamuka, trapera odjeća postaje veća nakon što ih prvi puta nosiš. Jedina iznimka je da traperice imaju posebnu elastičnu vlakna kako ne bi postale veće.

Poliester: Odjeća izrađena od ove sintetičke tkanine se često proteže, posebno u donjem dijelu. Problem možete riješiti kupnjom odjeće manjih veličina.

4.Ne ispravno mjerimo stopala.

Ako trebate naručiti cipele na mreži, izmjerite duljinu stopala od pete do vrha najduljeg prsta. Izmjerite veličinu obje noge jer većina ljudi nema noge jednake veličine. Odaberite cipele prema većoj veličini.