Čovjek je prešao stotine kilometara da bi pomogao samohranoj majci koju nikad nije sreo

Za ženu koju nikad nije upoznao, Brian Sebok spava pod nadvožnjacima i uz ceste dok hoda 300 milja da joj pomogne.

29-godišnji građevinski radnik u New Jersey-u toliko je “lud”. On dobija ideju u glavi, opredjeljuje se za to i to je to. U ovom slučaju, on je vidio uznemireni Facebook video koji je postavila mama Nichole Snyder.

Bori se protiv multiple skleroze. Mama je 7-godišnjeg dječaka. Više ne može prošetati. Mnogo se trese. A budući da njena kuća nije opremljena za hendikepirane osobe, zarobljena je u njoj.

“Potrebna nam je pomoć”, kaže 29-godišnja majka, plačući, dok se privlači s njezinim sinom, Carterom. “Ponekad ljudi trebaju pomoć, je li mama bolesna?” “Da li je mama cijelo vrijeme ležala u krevetu?” Dječak kimne. “Da, sada je uzrujan.”

Slike su težile Sebokovom srcu.

“Bila je jako uzrujana”, rekao je Sebok za InsideEdition.com u utorak. “Mislio sam,” mogao bih biti lijep momak ovdje, mogao bih prošetati 300 milja i pomoći podići taj novac. ”

Stoga je u svibnju uspostavio GoFundMe stranicu za prikupljanje 5.000 dolara za izgradnju rampe za invalidska kolica i druge nadogradnje mobilnosti u Snyderovoj kući u Palemertonu. Zakoračio je iz verande svog Netcongovog doma i hodao od tada.

U utorak je stajao na benzinskoj crpki u Brooklynu, CT, nakon što je proveo protekla dva dana, stavljajući jednu nogu ispred druge u suzbijanju vlažnosti i temperaturama koje su se razvijale tijekom 90-ih.

“Guram se kroz njega”, rekao je. “Nije tako loše. Hodao sam kroz čitavu državu, a sad sam hodam Pustinjom Mojave, gdje je bilo 40 stupnjeva.”

Da, rekao je da prošle godine prolazi čitavom zemljom. To je samo nešto što je želio učiniti. Tako je i Forrest Gump, krenuo iz svoje kuće i samo hodao. 11 mjeseci i jedan dan.

Zašto?

“Samo da to učinim, bio je to samo san, spremio sam novac.”

Radio je u građevinskoj industriji da se dobrovoljno prijavio za dugo vremena i prekovremeno zaradio dodatni novac.

Na trenutačnoj šetnji, Sebok planira završiti svoje putovanje sljedećeg mjeseca u Bostonu, gdje je druga žena koja pate od MS-a posegnula za društvenim medijima i rekla mu da će s njim prošetati posljednju milju.

On se veseli tome.

“Doista sam blagoslovljen”, rekao je Snyder za InsideEdition.com. “Mislim da bih još uvijek bio u šoku, prolazio sam kroz tako vremena i osjećao se tako beznadno.”

Zatim se Facebook prijatelj koji se nikada nije upoznala naglo pojavila i rekla: “Mogu pomoći.”

Najprije mu nije vjerovala. Zatim je s njom razgovarao telefonom i razgovarao sa svojom obitelji. “Pripremao se za put od 300 milja prije nego što sam čak znao da će to učiniti”, rekla je.

Ona i Sebok sada su prošli cilj od 5.000 dolara. Ali Sebok želi ljude da nastavljaju davati.

“To je samo čin ljubaznosti”, rekao je Sebok. “I znajući da mogu pomoći nekome u ovom svijetu.”