Kanada ne žali para za radnike koji bi radili ovaj posao: Plata se kreće oko 5.000 dolara, a sređivanje papira ide veoma brzo

Svjedoci smo prave epidemije odlazaka naših ljude u zemlje zapadnoga svijeta u potrazi za poslom, boljim životom i budućnošću za svoju djecu. Pa tako nisu rijetke situacije da porodice sa dvoje ili troje zaposlenih odluče da koliko-toliku sigurnost zamjene za neke poslove u drugim zemljama,

I dok je običaj da se u našim krajevima i pomalo bira šta će  se raditi, odbijaju se fizički ili prljavi poslovi, dotle naši ljudi u drugim zemljama rade i one poslove koje kod kuće, pa makar bili i gladni, nikada ne bi radili.

Stoga je dobro došla informacija da Kanada traži veliki broj radnika i to posebno u jednoj struci, gdje za tu poziciju poslodavci ne žale novca da plate kvalitetnog radnika.

Radi se o poziciji vozača kamiona, a godišnja plata iznosi i do 60.000 dolara. Ipak, nije sve baš lako oko toga posla, jer da bi ste se zaposlili kao vozač kamiona morate da ispunjavate sljedeće uslove.

  • da barem tri godine imate položenu E kategoriju i dozvolu za nju
  • da imate pet godina radnog iskustva
  • da imate položene testove iz čitanja, pisanja i slušanja i pričanja engleskog jezika

Ako želite da sa sobom povedete i svoju porodicu u Kanadu, morate za prvo vrijeme da dokažete vladi Kanade da možete sami da opstanete radeći i da nećete ovisiti o socijalnoj pomoći, i onda možete tražiti i da vam s u Kanadi pridruži i vaša porodica.

Administarcija vlade Kanade uvjerava da će svi pravi kandidati vrlo brzo u ambadsadama riješiti sva administrativna pitanja, i da će se viza dobijati u najkraćem mogućem roku.

Pa ko voli neka izvoli.