Odluka Klunijevih o kojoj sada bruji cijela planeta: Naša će nas djeca kad tad pitati da li je to istina

Poznato je da politika administracije predsjednika Amerike Donalda Trumpa nikoga ne ostavlja ravnodušnim, i sve je više onih koji smatraju da je politika koju sprovodi sadašnji predsjednik Amerike veoma opasna po cijelu planetu, a posebno po Ameriku.

Pa tako ni mnoge slavne osobe nisu ostale imune na posljednju odluku Donalda Trumpa, da djecu nelegalnih useljenika odvaja od roditelja i smješta u neku vrstu kaveza.

I tako dok roditelji čekaju da ih se vrati nazad u zemlje odakle su pokušali pobjeći, na hiljade djece biva smješteno i tzv. prihvatilištima koji su ništa drugo nego zatvori.

Sve ovo je izuzetno teško palo supružnicima Kluni, Amal i Džordžu, koji su poznati po svojoj osjetljivosti na socijalna pitanja djece, a posebno kako su nedavno postali roditelji blizanaca, Aleksandra i Ele.

Amal i Džordž su izjavili da su sigurni da će doći vrijeme kada će ih njihova djeca pitati da li je istina da je vlada njihove države u jednom trenutku odvajala djecu od roditelja i smještala u zatvor, i da će njihov odgovor, na žalost, biti DA.

I onda će ih njihova djeca zasigurno upitati šta su oni uradili povodom toga, a pošto političke odluke nisu u mogućnosti mijenjati, mogu preko svoje fondacije barem pomoći toj djeci tako što će za početak donirati 100.000 dolara za borbu za prava emigrantske djece.