Poznatu advokaticu i njenu sestru su uhapsili u Dubaiju: Nakon toga su saznali nevjerovatnu činjenicu

Dosta često poznate ličnosti i moćni ljudi daju sebi previše slobode u svome ponašanju smatrajući da neki zakoni i pravila za njih ne vrijede samim njihovim statusom, ali dosta često , baš zbog takvog svoga stava i nadrljaju.

Pa je tako u nekim medijima osvanula vijest da su 37- godišnje sestre blizankinje Alana i Saša Parker uhapšene jer su pijanom stanju, u Dubajiu, poslije razuzdane noći napale policajku, pa im zbog toga, objema prijeti i do 6 mjeseci zatvora.

Mediji su prenjeli da se radi o veoma uspješnim ženama, koje su se bavile advokaturom u Dubajiu, ali daljnji razvoj situacije je pokazao neke sasvim druge stvari i informacije.

Daljnja ispitivanja su pokazala da se u stvari radi o dvjema prevarantkinjama, koje nikada nisu ni završile pravni fakultet i da im je najveći uspijeh u karijeri bilo pojavljivanje i uloge u filmovima za odrasle.

Sestre u Dubajiu jesu radile kao advokati, ali je istraga ustanovila da one nikada nisu ni pohađale neke fakultete, pa je poslije svega na kaznu za napad dodata i kazna za prevaru.

Pošto pravomočna presuda još nije donešena sestre imaju još malo vremena da vide šta će dalje, da li će se žaliti na presudu ili otići u zatvor u kojima uslovi za život sigurno nisu onakvi na kakve su navikle, ili će pokušati da sa sudom iznađu neko riješenje, pa da svoje grijehe plate društveno korisnim radom. Mada, poznavajuće stroge zakone u Dubajiu, veće su šanse da će ipak završiti u ženskom zatvoru.