Kako bi ljudi danas izgledali da su evoluirali iz različitih životinja (5 slika)

Sa nekim životinjama imamo dosta sličnosti po ponašanju, najviše imamo povezanosti s majmunima koji su veoma inteligentne životinje.

Ako ste gledali neke emisije o majmunima, vidjet ćete da im je ponašanje dosta slično nama da brzo uče jer su veoma inteligentni. Postoje i druge životinje koje su inteligentne, ali se nekako prvo sjetimo majmuna.

Emisije o životinjama su veoma interesantne. Iz njih možemo dosta toga naučiti o njima, njihovom ponašanju i tome šta osjećaju. Neke osobe misle kako životinje nemaju osjećaje ili da su glupe, a to nije tako.

To što ih mi ne možemo razumjeti ili se ne trudimo da naučimo nešto o njima, to je naš problem. Svakako trebate dobro da se ophodite prema životinjama. Kaže se da ko ne voli životinje, ne voli ni ljude. To je zaista tako.

Jedan slikar i filozof je napravio ilustracije kojima pokazuje kako bi čovjek izgledao da liči na određene životinje. Njegovo ime je Charles Le Brun i on voli da pravi te slike gdje prikazuje njegovi viđenje fizičke sličnosti sa nekim životinjama. Ovdje možete pogledati neke od njegovih slika:

Slika 1

Slika 2

Slika 3

Slika 4

Slika 5

Šta kažete na ove slike? Interesantne su, zar ne? Moramo priznati da je veoma talentovan i da su slike dosta upečatljive.