Stidi se vjere? Pravo ime Maye Berović prije nego ga je promijenila (FOTO)

Dugo već se piše kako je Maya Berović muslimanka i kako je promijenila vjeru. Mnogi su govorili da je njeno ime Maida, da se stidjela islama i da je prešla na pravoslavnu vjeru. Ona inače dolazi iz Sarajeva , a navodno ne priča o svom porijeklu jer ne želi da daje izjave o svojoj porodici.

Kada su je upitali o tome, ona je rekla da se zove Maja i da je pravoslavka. Ona se udala na jednom grčkom ostrvu u pravoslavnoj crkvi jer joj se ta crkva svidjela.

Po njenim izjavama, ona nije bila Maida. Na vama je hoćete li joj vjerovati. Nedavno ju je napala Jelena Karleuša jer je Maya okačila sliku sa Cecom gdje je napisala “majka”. To je Karleuši zasmetalo, pogotovo što Maya dolazi iz Bosne, a zna se šta je Cecin muž radio ljudima u Bosni.

Mayi to očigledno nije bilo bitno jer već odavno živi u Srbiji. Jelena Karleuša ju je prozivala zbog toga i rekla joj da pomisli na majke Srebrenice jer je objavom pokazala da voli Cecu koja je žena jednog ratnog zločinca.

Karleušu mogu napadati, ali ona je jedna od rijetkih srpskih javnih ličnosti koja je osudila genocid i ratne zločine. Dok oni koji su iz Bosne, to zaboravljaju kao Maya.