Kraljica Elizabeta traži perača suđa u palači: Ovo su uslovi koje morate ispuniti

Kraljica Elizabeta II raspisala je konkurs za radno mjesto perača posuđa u kuhinji palate Bekingem. Radnik dobija tri obroka, 33 dana godišnjeg odmora i platu od 22.300 eura na godišnjem nivou.

Oglas je raspisan na puno radno vrijeme, pet radnih dana ili po potrebi sedam dana, te obećavaju radnicima vanjske obuke i uzbudljivo okruženje.

“Pridružujete se timu profesionalaca koji pružaju natprosječnu uslugu. Zbog toga je rad u kraljevskom domaćinstvu drugačiji. Pridružit ćete se posvećenom timu u kuhinji koji radi zajedno na pripremanju i služenju hrane po veoma visokim standardima”, navodi se u oglasu.

Aplikanti ne moraju imati potrebno iskustvo u kateringu jer će proći kroz obuku

Osoba koja dobije posao, pomagat će po potrebi šefovima i asisentima kuhinje u nabavci hrane i svega onog što je potrebno za pripremu jela.

Najvažnije je da ste timski igrač, da se želite uključiti i imati incijativu, rečeno je u oglasu.

Bivši šef kuhinje Darren McGrady kazao je kako kraljica ne jede škrob i bijeli luk, ali da voli dobro pečeno meso.

Kuhanje u palači je nevjerovatno, kazao je on.

Buckinghamska palača (engleski: Buckingham Palace) je službena londonska rezidencija i lično vlasništvo britanskog monarha, te velika turistička atrakcija.

Prvobitno zvana Buckinghamska kuća, zgrada koja je stajala u centru današnje palače bila je velika gradska kuća sagrađena za vojvodu od Buckinghama 1703. godine. Kralj George III kupio ju je 1761. godine kao svoju privatnu rezidenciju. Kroz sljedećeih sedamdeset i pet godina kuća je proširena zahvaljujući arhitektama Johnu Nashu i Edwardu Bloreu.

Buckinghamska palača postala je zvanična kraljevska rezidencija britanskog monarha 1837. godine, po dolasku kraljice Viktorije na tron. Posljednja velika nadogradnja palače, provedena na prelasku iz 19. u 20. vijek, uključivala je i izgradnju današnje prednje fasade.

Palača, tada dom kralja Georgea V, prošla je neoštećeno kroz Prvi svjetski rat. Međutim, nije bila iste sreće kroz Drugi svjetski rat, kada je bombardovana sedam puta. Nacisti su smatrali da će uništenje palače, tada doma kralja Georgea VI i kraljice Elizabeth Bowes-Lyon, demoralisati britanski narod.