Ovaj muškarac je opljačkao kuću direktora Granda: Nećete vjerovati čiji je zapravo sin

Vojislav Stojičević se tereti da je bio dio ekipe, koja je preskočila zid, izbjegla alarme, te iznijela metalni sef iz spavaće sobe Saše Popovića. Tom prilikom ukraden je zlatni nakit, čija je vrijednost oko 100.000 eura, povjerljiva dokumenta kao i pištolj koji je pronađen naknadno.

Sašina supruga Suzana nije krila oduševljenje zbog hapšenja kriminalca.

-Nevjerovatna slučajnost je da smo bili na odmoru u Opatiji i da nam je kuća opljačkana, kao i sada kad su nam javili da je uhapšen osumnjičeni. Drago nam je da je policija odlično uradila svoj posao. Od početka sam vjerovala u njih. Zato sam odmah i prijavila cijeli slučaj nadležnim organima. Kako smo saznali, pronađen je Stojičevićev DNK što je neoboriv dokaz. Zbog ovog je vrijedilo prekinuti odmor pa je Sale otišao kod tužioca u Beograd da bi dao izjavu, a ja ću ostati na moru.

Istražuje se ko je dao Stojičiću odao informacije o kretanju bračnog para Popović, kao i mjestu gdje su držali sef. Sumnja se da je kuća tipovana, jer je osumnjičeni znao gdje se nalazi alarm, šta pokrivaju kamere, kao i to kako da neopaženo dođe do sobe na spratu gdje se nalazi sef- rekao je izvor blizak istrazi.

Prema njegovim riječima, za Stojičićev stil do sada je bilo karakteristično korišćenje čekića i pajsera, ali je sada usavršio zanat.

Inače, sumnja se da je upravo on odgovoran za pljačku desetine kuća na Bežanijskoj kosi i Dedinju.

Ovaj kriminalac je sin ubijenog načelnika resora javne bezbjednosti Radovana Stojičevića Badže, koji je bio i direktor policije za vrijeme režima Slobodana Miloševića.