Ove javne ličnosti su pobjedile tešku bolest: Zamalo da prekinu karijere

Bolest današnjice koja je pogodila mnoge, a za koju navodno još uvijek nije pronađen lijek pogodila je i osobe iz javnog života, a mi vam donosimo listu onih koji su prošli borbu sa rakom.

Mira Škorić je četiri puta bila podvrgnuta hirurškim intervencijama zbog raka štitne žlijezde. Svaki put kad bi otišla pod nož, majci bi govorila da ide na turneju.

Milena Dravić je nakon operacije dojke, vratila se na scenu i nastavila karijeru. Nažalost, njen suprug, glumac Dragan Nikolić podlegao je bolesti.

Janko Tipsarević imao je operaciju koljena.

Nada Obrić se u posljednjem trenutku obratila ljekaru, koji je ustanovio da ima rak materice koji je uspješno odstranjen.

Sa tumorom krajnika borio se popularni voditelj Dejan Pantelić. Kako kaže, nije osjećao bolove, ali je znao da nešto nije u redu. Nikada nije pušio ni pio, a krvna slika mu je bila dobra.

Maja Volk je imala operaciju grla, a nakon toga je počela poseban režim ishrane.

Rak, takođe poznat kao zloćudni tumor ili maligna neoplazma, predstavlja grupu bolesti koja uključuje abnormalni rast ćelija sa potencijalnom mogućnošću da napadne ili se proširi na ostale dijelove tijela.Nisu svi tumori kancerozni; benigni tumori se ne šire na ostale dijelove tijela. Mogući znaci i simptomi uključuju: novi čvorić, abnormalno krvarenje, produženi kašalj, neobjašnjivi gubitak težine, kao i promene u pražnjenju creva između ostalog.Mada ovi simptomi mogu da ukazuju na rak, oni se takođe mogu javiti i zbog nekih drugih problema.Poznato je više od 100 različitih vrsta raka od kojih ljudi oboljevaju.

Donosimo uskoro još zanimljivosti…