Poznati turski glumac u ozbiljnom problemu: Možda ga više nikad nećemo gledati

Popularni turski glumac Burak Ozdžiivit poznatiji kao Bali-beg prolazi kroz izuzetno težak period u životu, zbog čega je odlučio da se na neko vrijeme povuče sa scene.

Turski glumac koji je zaludio žene širom regiona igrajući Bali bega u seriji “Sulejman Veličanstveni” već nekoliko mjeseci pati od depresije, a ova informacija je tek sada procurila u javnost.

“Osjećam se depresivno, treba mi odmor i svakako me nećete u skorije vrijeme vidjeti da radim” poručio je on.

Turski mediji pišu kako je glumac u posljednje vrijeme neprepoznatljiv i da trenutno prolazi kroz sindrom sagorijevanja.

Kako se navodi, njegovoj depresiji doprinijeli su poslovni neuspjesi kao i bolest njegovog punca. Burak je odlučio da se zbog svega što se izdešavalo povuče iz javnosti i oporavi u društvu svoje supruge Fahrije Evdžen koja mu je najveća podrška.

A post shared by Burak Özçivit (@burakozcivit) on

Godine 2003, Özçivit je izabran za Top Model Turske i počeo je da radi sa modelnim agencijama. 2005. godine izabran je za drugi najbolji model sveta. Glumačka karijera Buraka Özçivita započela je sa televizijskom serijom Eksi 18. Kasnije je glumio u televizijskoj seriji Zoraki Koca, İhanet i Baba Ocağı. Pojavio se u filmu Musallat i televizijskoj seriji Küçük Sırlar, turskoj adaptaciji Gossip Girl.

Senin içinde bir yıldız var, #yıldızgibigiyin @altinyildizclassics

A post shared by Burak Özçivit (@burakozcivit) on

Igrao je u Muhtesemu Yüzyıl kao Malkoçoglu Balı Bey, a zatim je igrao kao Kamran u adaptaciji romana Çalıkuşu sa Fahriye Evcen. Zajedno sa Fahriye Evcenom, napravio je film Aşk Sana Benzer. kasnije odigran u filmu Kardešim Benim nasuprot Murat Bozu. U 2015. godini glumio je u turskoj dramskoj seriji Kara Sevda kao Kemal Soydere. Özçivit je takođe producent. BRK’S Production.